Fot: Getty Images |
W słodyczach cukier zamieniony jest na utwardzony tłuszcz lub słodziki, które mogą powodują młodości i bóle brzucha, nawet wiele powoduje raka.
Do serków i jogurtów zamiast śmietany dodaję się guma guar, związek chemiczny powodujące miedzy innymi wzdęci.
Nawet jedzenie tak zwane produktów "0 proc", powoduje, że szybciej tracimy energie i organizm częściej domaga się jej uzupełnienia. W efekcie jemy więcej i tyjemy.
Dokument francuski ukazujący ciemną stronę tzw. produktów "light" i całą rzeszę lobbystów wywierającą wpływ na instytucje i rządy. Produkty "light" słodzone przez sztuczne słodziki - produkty procesów chemicznych mają negatywny wpływ na ludzki organizm i powodują wzmożone spożycie produktów spożywczych, a tym samym pochłanianie większej liczby kalorii. Paradoksalnie, producenci wmawiają nieświadomym konsumentom, że produkty te zapobiegną tyciu, lub nawet pomogą schudnąć, a prawda jest zgoła odmienna.
Tweet
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz